Magyar Ízek

Tudtad? Köles – ősi, magyar, tápláló, egészséges

A köles a legősibb magyar alapanyag. Sokféle étel készíthető kölesből, kenyérfélék, lepények, köretek, kásák. Aki ma egészségesen akar főzni, annak konyhájából nem maradhat el a köles. Túl azon, hogy lúgosít, gluténmentes de tápanyagban gazdag is. Az Alföldön fellelhető még a mai napig is a fogyasztásának szeretete. Sokszor töltik hurkába, sőt elfogadott étel volt még böjt… Tovább »

Kis gömböc a szilvát is bekapta

De szép is a magyar nyelv és ember legyen a talpán, aki nem itt született és mégis meg akarja tanulni ezt a meseszép, gazdag nyelvet. Gömböc vagy gombóc, csillog vagy villog, pelenka vagy pálinka. És még sorolhatnám.  Klasszikus recept leírás ITT található! De nem csak a nyelvünk gazdag, hanem az ízvilágunk is. A klasszikusnak mondható… Tovább »

Főtt étel, amit késő este is ehetsz

Ismerős az érzés, mikor este otthon vagy már és hangosan korog a gyomrod, de tudod, hogy ilyenkor már nem kéne enned. A korgás szűnni nem akaró módon, egyre hangosabban zavarja meg a TV nézésedet és ha rossz napod van éppen, nem tudsz uralkodni magadon. Felállsz és irány a hűtő. Kenyér vagy az ebéd felmelegített maradéka… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!