Magyar Ízek

Érd el az igazi termelőket 30 kilométeren belül!

A fejlett világ nagy része ma szupermarketekből szerzi be az élelmiszerek jelentős részét, ezért többnyire mesterségesen érlelt, tartósított ételt fogyaszt. Ezt felismerve, világszerte a vásárlók egyre növekvő részének lenne igénye egészséges élelmiszerekre, elfogadható áron, de nem tudják hol keressék, mi van éppen és mennyiért ami a környékükön is beszerezhető. Mindeközben a minőségi élelmiszereket előállító kistermelők… Tovább »

Torma a javából!

A torma – a sonka és a főtt tojás mellé – húsvétkor elengedhetetlen. Sokan vallják, hogy akkor az igazi, ha olyan erős, hogy a lélegzetünk is eláll tőle, s az erejét egészen hátul, valahol a tarkónk tájékán is érezzük. A torma, mint minden más aromában gazdag fűszernövény, étvágygerjesztő, gyomorerősítő és jó hatással van a vérkeringésre… Tovább »

Mi lesz a sok nyuszival Húsvét után?

Közeleg a Húsvét. Sok család választja házi kedvencnek a cuki kis nyuszikat. A gyerekek örülnek, a pihe-puha bundácska gyömöszölése egész napos programmá válik. De meddig? A Húsvét is elmúlik, a csoda is csak 3 napig tart és innentől kezdve a nyuszi már csak nyűg a családban. Mindennap takarítani kellene, hogy ne legyen szaga, de a… Tovább »

Úgy bánj vele, mint a hímes tojással

Aki kezében volt már tojás, az tudja a legjobban, hogy milyen törékeny is. Hihetetlennek is hangzik az előbbiekből kifolyólag, hogy a tojást patkolni is lehet. Pedig lehet.  Kecskeméten él Zsigóné Kati, aki a tojás festés, patkolás, faragás, marás nagy mestere, mondhatjuk nyugodtan, hogy Királynője! A népművészetünk sajnos a mai fiatalok körében egyre kevésbé ismert. Pedig… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!