Ismerős az érzés, mikor este otthon vagy már és hangosan korog a gyomrod, de tudod, hogy ilyenkor már nem kéne enned. A korgás szűnni nem akaró módon, egyre hangosabban zavarja meg a TV nézésedet és ha rossz napod van éppen, nem tudsz uralkodni magadon. Felállsz és irány a hűtő. Kenyér vagy az ebéd felmelegített maradéka végül a gyomrodban landol. Reggelre pedig, mikor lenézel a hasadat körül ölelő hurkákra, mérgelődsz, hogy nem tudtál megálljt parancsolni magadnak.
Egy laktató, nagyon könnyen elkészíthető, a nap bármely szakában fogyasztható, nagyon finom főtt ételt raktam össze minap. Barátnőmtől, Mankától van a recept és higgyétek el, ha én meg tudtam csinálni, akkor nem nagy ördöngösség az egész. 😉
FTeendők:
Főzd meg a kölest mintha rizst főznél. Aprítsd fel a hozzávalókat, paradicsom, cukkini, hagyma. A darált húst serpenyőben a hagymával főzd elő kb 5 percig közepes lángon, folyamatos keverés mellett. Majd add hozzá a felaprított zöldségeket és fedő alatt főzd össze kb 10 percig. Ízlés szerint adj hozzá még sót, bors, de a sóval vigyázz, mert a feta sajt ha túl sós, akkor az egész étel elsózott lehet majd. Én néha, néha kavargatni szoktam, hogy az ízek jobban összeálljanak.
Ha letelt az idő, vedd le a serpenyőt a lángról és benne lévő egyveleget egy tálban keverd össze a megfőzött kölessel, add hozzá a felkockázott feta sajtot és a 3 tojást (természetesen feltörve!)
Az egészet egy masszává kutyuld össze és irány a tepsibe, majd a sütőbe. 175 fokon kb 45 perc alatt olyan mennyi ízkavalkádot kapsz, amit az összetevői miatt este is büntetlenül befalhatsz!
Sütés előtt
És így néz ki kisült állapotban!
Konyhatündér
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: