Magyar Ízek

Eredeti magyar Csörögefánk

Csörögefánk receptekből (is) Dunát lehet rekeszteni. A receptek sokfélék, pedig az eredeti csörögefánk csak egyféle! Nincs is ezzel baj, hisz változik a világ, miért ne lehetne kicsit újítani. Azért én most az eredeti csörögefánk receptjét mutatom meg Nektek, csak hogy tudjátok, honnan is ered ez a mennyeien finom ételünk. 🙂   

 
Két fő összetevője van, a liszt és a tojás. Nincs benne tejföl se kefir! A lisztet egyenletesen keverd el 4 teáskanál barna kristálycukorral. Adj hozzá egy csipetnyi sót. A jó házi tyúktojásból 10 db szükséges szétválasztva. A napsárga részét add hozzá a előkészített liszthez. A fehérje most nem kell bele, de abból csinálhatsz egy jó kis püspök kenyeret.
 
Az egyveleget kézzel kezd el összedolgozni, hagyd a gépet, inkább add bele a lelked, mert ettől finomabb lesz minden! Ha úgy érzed, hogy túl kemény a tészta, fröcsköld le vízzel és úgy gyúrd tovább. Akkor vagy kész a gyúrással, ha a kemény tészta kissé lágyabb már. Ezután jöhet a gyúródeszka. Egészen vékonyra nyomd ki a tésztát és 5-6 centiméteres csíkokra szeld fel és hosszirányból pedig 10-12 cm méretben darabold ferdén, hogy megkapd a rombusz formát. A rombusz egyik csúcsán 11-1,5 cm nyílást vágj, hogy itt átbújtathasd a tészta másik végét. Ezzel megkapod a klasszikus csörögefánk formát.
 
Forró olajban hirtelen süsd ki, de vigyázz, mert gyorsan sülnek, sose hagyd ott őket a tűzön. Amint kisültek, papírral itasd le róluk az olajat és máris tálalhatod őket házi lekvárral vagy édes szájúaknak porcukorral.
csörögefánk

forrás: www.eztfaldfel.blogspot.com

 
Ugye, hogy nem is bonyolult ez? Tessék kipróbálni!
 
Konyhatündér
 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Susan Van-Weert says:

    Ez ok, de, mennyi liszt es mennyi cukor kell bele? 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!