Magyar Ízek

Fokhagyma így vagy úgy

Gyerek koromban ki nem állhattam a hagymát. Lehetett az vöröshagyma, lila hagyma, újhagyma vagy fokhagyma. Felnőttem és megváltoztam. Ma már elképzelhetetlen lenne számomra, hogy hagyma nélkül éljek. 😀

hagyma

A kedvenc viszont a fokhagyma lett. Lehet egyben, egész fejként, lehet gerezdekben, lehet szeletelve, összetörve vagy egészen pépesre nyomva… De mikor melyiket használjuk? 

Egyben megsütve mennyei csemege. Nem sok minden kell hozzá. Csapd le a fej fokhagyma tetejét, locsold meg sózott olíva olajjal és bugyoláld be jól a drágát alufóliába. Utána irány a sütő. Puhára sülve az egyik legfinomabb csemege és nem kell aggódni, hogy fokhagyma szagod lesz utána!

egesz fej fokhagyma

 Jöhet a csipet csapat ilyen olyan változata. Pucoljunk!

Photo 2015. 02. 02. 19 22 10

És itt egy kis trükk a fokhagyma pucoláshoz:

Remek, itt van a kezünkben pár gerezd fokhagyma de hogyan tovább? Én a sültőben sült húsokat gerezdekkel szoktam megtűzdelni. Nem szeletelem fel és nem is aprítom össze a fokhagymát, hanem a megpucolt egyes gerezdeket dugdosom a bőr alá. Persze csak akkor ha szárnyasról beszélünk.

Fokhagyma

Fokhagyma szeletelve. 

Ha tésztát főzök, akkor szinte minden esetben a szeletelt fokhagymát választom. Szeletelve kiadja az ízét, de mégsem veszi át a hatalmat az étel felett! Paradicsomos tésztához tökéletes! Ha nincs kedved szeletelni, egy nagy késsel össze is nyomhatod a gerezdeket. Ezzel lényegében ugyanazt a hatást érhetjük el, mint a szeletelt változatban csak kevésbé szép az összkép.

A fokhagyma királynője

Az aprított, összepréselt fokhagyma a legdominánsabb ízt adja hozzá az ételhez. Pont emiatt csak akkor használd fel így, ha elfogadod a hagyma 2 napos íz utóhatását és tudod, az adott ételben biztosan erősen jelen lesz. Magam részéről, kivégző mennyiségben szeretek összetört fokhagymát beletenni az avokádó krémbe. És megvallom, nem érdekel, hogy akár 3 napig is érezni az utóízét. Egyszerűen olyan íze van az avokádónak fokhagymával, hogy bármit bevállalok érte. 😀

További szakavatott receptek ITT!

avokado fokhagyma

 

És végül, de nem utolsó sorban, a fokhagyma a legjobb vámpírok ellen! 😀

Konyhatündér 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!