A rizs, krumpli, tészta hármason túl is van élet étel. De még milyen! Izgalmas és szépséges köret kompozíciókat variálhatsz egy kis kreativitással! 😉 Imádom, amikor az étel, ami az asztalra kerül, azon túl, hogy természetesen finom és egészséges, még színes is. A szürke, borongós téli hétköznapokba rengeteg színt vihetünk, ha megszínesítjük, amit megeszünk.
PÜRÉSÍTS!
A burgonyapüré bár nagyon ízletes, egy idő után unalmas. Pürésíteni meg szinte mindent lehet! Dobd fel a főételt színes, finom köretekkel!
A család nagy kedvence a zöldborsópüré:
Készítheted friss, vagy mirelit zöldborsóból, vagy akár feles borsóból, ami hasonlóan néz ki, mint a sárgaborsó, csak zöld. (A sárga és a zöld feles borsó a hüvelyesek legegészségesebb fajtái. Nem csupán magas a fehérje, B vitamin és rost tartalmuk, de szinte teljesen zsírmentesek. A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, alacsony glikémiás indexe stabilizálja a vércukrot, isoflavone tartalma pedig megelőzheti a rák kialakulását)
A POFON EGYSZERŰ MEGVALÓSÍTÁS PÁR LÉPÉSE
A borsót éppen csak ellepje a víz.
Adj hozzá petrezselymet.
Közepes lángon főzd.
Ha már puha, szűrd le.
Tegyél hozzá fél kocka vajat, tejszínt vagy zsírosabb tejet, sót.
A botmixert jól dolgoztasd meg. És KÉSZ is! 🙂
Ha zavarnak az apró héjak, akkor passzírozd át egy szitán (én nem szoktam) , de ha feles borsóból készíted, még ez sem szükséges!
Gyors, könnyű, finom és egészséges, ugye?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: