Magyar Ízek

Napi köret

A rizs, krumpli, tészta hármason túl is van élet étel. De még milyen! Izgalmas és szépséges köret kompozíciókat variálhatsz egy kis kreativitással! 😉 Imádom, amikor az étel, ami az asztalra kerül, azon túl, hogy természetesen finom és egészséges, még színes is. A szürke, borongós téli hétköznapokba rengeteg színt vihetünk, ha megszínesítjük, amit megeszünk.

PÜRÉSÍTS!

A burgonyapüré bár nagyon ízletes, egy idő után unalmas. Pürésíteni meg szinte mindent lehet! Dobd fel a főételt színes, finom köretekkel!

Photo 2015. 02. 03. 14 25 36

A család nagy kedvence a zöldborsópüré:

Készítheted friss, vagy mirelit zöldborsóból, vagy akár  feles borsóból, ami hasonlóan néz ki, mint a sárgaborsó, csak zöld.  (A  sárga és a zöld feles borsó a hüvelyesek legegészségesebb fajtái. Nem csupán magas a fehérje, B vitamin és rost tartalmuk, de szinte teljesen zsírmentesek. A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, alacsony glikémiás indexe  stabilizálja a vércukrot, isoflavone tartalma pedig megelőzheti a rák kialakulását)

A POFON EGYSZERŰ MEGVALÓSÍTÁS PÁR LÉPÉSE

A borsót éppen csak ellepje a víz.

Adj hozzá petrezselymet.

Közepes lángon főzd.

Ha már puha, szűrd le.

Tegyél hozzá fél kocka vajat, tejszínt vagy zsírosabb tejet, sót.

A botmixert jól dolgoztasd meg. És KÉSZ is! 🙂

Ha zavarnak az apró héjak, akkor passzírozd át egy szitán (én nem szoktam) , de ha feles borsóból készíted, még ez sem szükséges!

További ötletek ITT!

Gyors, könnyű, finom és egészséges, ugye?

Photo 2015. 02. 03. 14 24 10

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!