Ismerős az érzés, mikor este otthon vagy már és hangosan korog a gyomrod, de tudod, hogy ilyenkor már nem kéne enned. A korgás szűnni nem akaró módon, egyre hangosabban zavarja meg a TV nézésedet és ha rossz napod van éppen, nem tudsz uralkodni magadon. Felállsz és irány a hűtő. Kenyér vagy az ebéd felmelegített maradéka végül a gyomrodban landol. Reggelre pedig, mikor lenézel a hasadat körül ölelő hurkákra, mérgelődsz, hogy nem tudtál megálljt parancsolni magadnak.
Egy laktató, nagyon könnyen elkészíthető, a nap bármely szakában fogyasztható, nagyon finom főtt ételt raktam össze minap. Barátnőmtől, Mankától van a recept és higgyétek el, ha én meg tudtam csinálni, akkor nem nagy ördöngösség az egész. 😉
FFőzd meg a kölest mintha rizst főznél. Aprítsd fel a hozzávalókat, paradicsom, cukkini, hagyma. A darált húst serpenyőben a hagymával főzd elő kb 5 percig közepes lángon, folyamatos keverés mellett. Majd add hozzá a felaprított zöldségeket és fedő alatt főzd össze kb 10 percig. Ízlés szerint adj hozzá még sót, bors, de a sóval vigyázz, mert a feta sajt ha túl sós, akkor az egész étel elsózott lehet majd. Én néha, néha kavargatni szoktam, hogy az ízek jobban összeálljanak.
Ha letelt az idő, vedd le a serpenyőt a lángról és benne lévő egyveleget egy tálban keverd össze a megfőzött kölessel, add hozzá a felkockázott feta sajtot és a 3 tojást (természetesen feltörve!)
Az egészet egy masszává kutyuld össze és irány a tepsibe, majd a sütőbe. 175 fokon kb 45 perc alatt olyan mennyi ízkavalkádot kapsz, amit az összetevői miatt este is büntetlenül befalhatsz!
Konyhatündér